Controle door nacalculatie

Voorcalculatie is de juiste prijs bepalen voor de klus, dit is waar de offerte of is gebaseerd. Nacalculatie is pas van belang nadat de klus is gestart of dat de klus is geklaard. Heel simpel, het is de werkelijkheid vergelijken met de oorspronkelijke offerte wat bepaald of je aan een project hebt geld hebt verdient of niet en wat daarvan de oorzaak is.

 

De nacalculatie

Nadat de klus is geklaard kan je de besteedde uren optellen en van de ingekochte materialen te totale aanschafwaarde berekenen. Het aantal uren tegen je uurtarief optellen bij je materialen inclusief de marge bepaald uiteindelijk hoeveel je hebt besteed aan het project. Uiteindelijk hoop je dit bedrag minder is dan de uitgebrachte offerte. Als je dat hebt uitgerekend dan weet je zeker dat je geld hebt verdiend.

 

Houd jezelf niet zomaar voor de gek

De goochemerds onder ons denken ook wel eens, het uurtarief te pakken en de inkoop erbij op te tellen. Volgens jou is dan snel winst op een project gemaakt…… maar de auto dan, telefoonkosten, huur van je pand, kortom je algemene kosten zijn dan nog niet betaald. Houd je zelf niet voor de gek, zorg dat je een gedegen nacalculatie maakt en vergelijk louter met je verkoopprijzen van uren en materialen. Dit kan door een goed projectadministratie te voeren.

 

De projectadministratie

Ieder project dat je hebt, zou het mooi zijn dat je de gegevens kunt raadplegen. Met een projectadministratie kan je inzien in hoeverre een project vordert en je wel of niet op koers zit ten opzichte van de begrootte aanneemsom.

Om een projectadministratie te voeren moet je ervoor zorgen dat uren worden bijgehouden en je inkoopfacturen zijn verwerkt evenals de registratie van de spullen die je gebruikt vanuit de voorraad in de bedrijfsauto.

Tegenwoordig heb je handige App’s om uren bij te houden. Zo kan je dat ook met onze App en daarbij kan je direct ervoor zorgen dat de materialen uit je auto direct geregistreerd worden. Zo ben je altijd up-to-date en zie je in je projectadministratie precies hoe de vlag erbij hangt voor een specifiek project. Kortom de ultieme nacalculatie is onze 'Uren en Projecten' module.

Lees hier meer over onze Add-on Uren en Projecten

© 2023 CannonWorks - Alle rechten voorbehouden