Help voor woning- en vastgoedeigenaren

Je vind hier alle antwoorden op vragen als woning- of vastgoedeigenaar

Image

Over CannonWorks

Wat is CannonWorks en hoe werkt het precies?

Snel kunnen vinden van vakspecialisten in de regio

CannonWorks is een online platform waarmee je specialistische bedrijven uit de regio kunt vinden en met hen kunt samenwerken aan projecten in- en rondom huis of vastgoed. CannonWorks legt de connectie tussen jou en het gekozen bedrijf, waarna je direct kan starten om een uurtarief overeen te komen of een offerte aan te vragen. CannonWorks zorgt er vanaf dat moment ervoor dat alles strak en volgens afspraak verloopt. 

Projecten in- en rondom huis strak organiseren

CannonWorks zorgt ervoor dat allerlei zaken die je in- en om het huis of vastgoed wilt laten uitvoeren goed af kunt stemmen met bedrijven die klussen uitvoeren zoals verbouwingen en/of onderhoudswerkzaamheden. CannonWorks zorgt ervoor dat afspraken vooraf goed zijn vastgelegd en de communicatie onderling strak verloopt. Bedrijven zullen hierdoor helder communiceren, op tijd hun afspraken nakomen en je als klant op de hoogte houden van de voortgang van het project. Zo lopen projecten strakker, efficiënter en draagt CannonWorks bij aan de hoogste vorm van klanttevredenheid.

Grip krijgen op je project en de kosten

Je krijgt met CannonWorks meer inzicht n de voortgang van de projecten die je hebt uitbesteed. Je krijgt overzicht over alle gegevens die betrekking hebben op jouw project. Offertes, opdrachten, berichten, facturen, planning, afbeeldingen en documenten, kortom alles wat bij het project hoort. 

Jouw eigen online vastgoeddossier in een handige app

CannonWorks geeft je inzicht in alle offertes, opdrachtbevestigingen, planning en facturen van de bedrijven waarmee je samenwerkt of met CannonWorks ook hebt samengewerkt. Ook kun je berichten sturen en nieuwe projecten starten. Je kunt diverse acties ondernemen om het bedrijf van de juiste informatie te voorzien, zoals afbeeldingen en documenten aan een project toevoegen. Nu je alle gegevens op één plek hebt, bouw je automatisch een online vastgoeddossier op. 

Een prijsaanvraag doen

Hoe kan ik een aanvraag doen voor een prijsopgave?

Een prijs opvragen bij een bedrijf

Je kunt op verschillende manier een prijs opvragen bij een bedrijf. Dit kan een uurtarief zijn of je kunt een offerte aanvragen, maar ook kun je vragen aan het bedrijf wanneer zijn tijd hebben om voor jouw werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

  • uurtarieven opvragen
  • een offerteaanvraag doen
  • de beschikbaarheid opvragen

Een uurtarief opvragen

Wanneer je een project hebt waarvan er vooraf niet een prijsopgave is te maken of waarbij je de vrijheid wilt hebben een bedrijf gedurende een bepaalde periode in te huren, dan kun je een uurtarief opvragen. Zo kun je vooraf bepalen of het bedrijf een passend uurtarief kan bieden. Ook kun je dan gelijk vragen wat de beschikbaarheid is, oftewel vanaf wanneer het bedrijf tijd heeft om de werkzaamheden uit te kunnen gaan voeren.

Een offerte aanvragen

Wanneer je vooraf een vaste prijs voor jouw project wilt weten, dan kun je een offerte aanvragen. Je kunt maximaal 3 offertes tegelijkertijd aanvragen via CannonWorks. Je hebt de mogelijkheid om een omschrijving toe te voegen met eventueel afbeeldingen, tekeningen en overige bijlagen voor wat je precies wilt aanvragen. De gevraagde bedrijven ontvangen dan allemaal dezelfde informatie. Deze bedrijven kunnen dan zelf besluiten of zij een offerte willen maken en wat de uiteindelijke prijs zal zijn.

Direct een project starten

Welke soort projecten kan ik aangaan met de bedrijven?

Eenmalige klussen of een abonnement

Je kunt diverse soorten projecten uitbesteden via CannonWorks. Zo kun je met de bedijven een klus uitbesteden op basis van regie, ook wel op basis van uren x tarief genoemd. Of je kunt een offerte aanvragen waarbij je een bedrag overeenkomt in de vorm van een aanneemsom. Ook kun. je vooraf een bedrag onderling afspreken die je vervolgens vastlegt met CannonWorks. 

Wil je onderhoud op herhaling, zoals bijvoorbeeld de tuinman of de glazenwasser die regelmatig langskomt, dat kan natuurlijk ook in de vorm van een abonnement.

De soort overeenkomsten die je via de CannonWorks-app kunt regelen:

  • Regiewerk
  • Een opdracht op basis van een offerte
  • Een opdracht op basis van een vooraf overeengekomen bedrag
  • Een abonnement

Tijdens het project

Ik heb een opdracht verstrekt, wat nu?

Je ontvangt een opdrachtbevestiging

Wanneer je een opdracht hebt verstrekt, dan ontvang je direct een bevestiging daarvan in de vorm van een opdrachtbevestiging. In dit document zijn de afspraken vastgelegd van hetgeen je vooraf overeen bent gekomen met het bedrijf. De opdrachtbevestiging kun je in de CannonWorks-app raadplegen bij het project dat je met het bedrijf bent gestart.

Een planning van de uit te voeren werkzaamheden

Het bedrijf waarmee je de opdracht bent overeengekomen krijgt een melding dat zij de werkzaamheden voor jouw project moeten gaan inplannen. Binnen afzienbare tijd zullen zij deze planning gaan verstrekken, waarbij zij een voorstel doen wanneer de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Je krijgt hiervan melding en je kunt de planning terugvinden in de CannonWorks-app.

Opleveren en betalen

Wanneer is een project gereed?

Akkoord met het betalen van de factuur

Een project is in feite gereed als het bedrijf zegt klaar te zijn en je als klant het eens bent met de uitgevoerde werkzaamheden. Nu kan het zijn dat het bedrijf een (laatste) factuur stuurt en daarmee aangeeft klaar te zijn. Wees ervan bewust dat wanneer je een factuur betaalt je in feite dan ook akkoord gaat met het (tot dan toe) uitgevoerde werk.

Of opleveren in goed overleg

Een project is in feite klaar wanneer je samen met het bedrijf of een medewerker het werk oplevert. Dit wil zeggen dat je samen met het bedrijf de gerealiseerde werkzaamheden naloopt en overeenstemming hebt bereikt over het resultaat. Je kunt dan een eventuele werkbon van het bedrijf ondertekenen als het bedrijf deze aanbiedt. Dat is dan het bewijs van oplevering.

Algemene voorwaarden

Nu kan het zo zijn dat je met het bedrijf vooraf specifieke algemene voorwaarden overeen bent gekomen. Het kan zijn dat de manier van opleveren of gereedmelden van het werk op een specifieke wijze is geregeld. In dat geval zijn de algemene voorwaarden leidend voor het bepalen wanneer het werk als gereed kan worden gezien.

Privacy en veiligheid

Wie kan er bij mijn gegevens?

Niemand anders heeft toegang tot je account

Tenzij je zelf je e-mailadres en wachtwoord deelt met iemand anders. Bedrijven waarmee je samenwerkt kunnen niet inloggen op jouw account en kunnen ook geen gegevens aanpassen of verwijderen. Zorg ten alle tijde dat jij je inloggegevens niet met onbevoegden deelt, zodat alleen jij toegang hebt tot jouw CannonWorks-account. 

© 2022 CannonWorks - Alle rechten voorbehouden