Ontstaan van CannonWorks

CannonWorks als synoniem voor tijdsbesparing

Ik kom als founder van IntriSys uit de 3e generatie vanuit een familiebedrijf dat zich al meer dan 75 jaar bezighoud met schilderwerk en afbouw.  Nadat ik in 1999 begon in het familiebedrijf met zo'n 70 medewerkers kwam ik er al snel achter dat een hoop tijd verloren ging in zaken waarmee juist niet het geld werd verdiend. Ik vond dat een aantal processen op een veel efficiëntere manier konden werken door een softwareoplossing te maken om tijd te gaan besparen.

Aanleiding is een beter rendement te creëren door minder tijd te verliezen

In 2007 net voordat de kredietcrisis begon zag ik in dat ze daar teveel tijd kwijt waren aan het maken van offertes voor klanten waarvan we vooraf als wisten dat veel daarvan toch niet zou doorgaan. Ze waren dus tijd aan het verbranden waarbij geen cent verdiend werd en alleen maar kosten maakten door tijd die in uitrekenen c.q. calculeren van werk ging zitten en daarbij het maken van uitgebreide offertes. Hoe dan ook, verloren tijd dus!

De stelling "Tijd is geld" was hier op zijn plaats, dus besparen in tijd resulteert automatisch tot een beter rendement. Door goede software te maken om tijd te winnen is het bedrijf prima door de crisistijd is gekomen. Uiteindelijk zijn we vanuit de praktijk onstaan, dus vanuit het familiebedrijf waarin we met alle aspecten van de schilders en afbouwbranche te maken hebben gehad. 

Innovatief in besparen van tijd

In 2007 hadden we een al een methodiek ontwikkeld waarbij we in no-time een goede gestandaardiseerde offertes met calculatie konden maken. Het opname-werk was toen nog de enige tijdrovende factor. Dit werkte perfect binnen het onderhoudsbedrijf en bespaarde enorm veel tijd in calculatie en secretarieel werk zoals het typen en uitwerken van offertes. Alles was nu digitaal en hadden daarom geen papier meer nodig. De tijd dat alles per mail gaat is de aflopen jaren algemeen geaccepteerd, in 2007 waren we één van de eersten die begonnen met alles digitaal te verzenden.

Innovatie delen met andere bedrijven

De ontwikkelde applicatie, destijds IntriSys genaamd werkt zo goed dat in 2009 het besluit werd genomen om deze software op de markt te brengen met als doel andere schildersbedrijven ook deze tijdwinst te bieden. In 2010 verkochten we onze eerst IntriSys-licenties.

We groeiden snel en de schildersbranche werd uitgebreid naar afbouw en later ook bouwbedrijven. We vonden dat we een product “mobiel” in de markt moeten zetten, ofwel een programma wat ook op de App werkt. We wilden een oplossing die niet alleen goed op de PC werkte, maar op tablet en smartphone. We hebben in 2016 gekozen om ons verder uitgefaseerde product onder de naam CannonBill op de markt te zetten.

CannonWorks is het uiteindelijk geworden

We begonnen met onze eerste software uit te brengen onder de naam IntriSys in 2010. Dit was de naam van ons programma toen ons bedrijf nog Intrisio heette. We hebben onze naam in 2016 gewijzig eerst naar CannonBill en is na een korte periode het merk "CannonWorks" geworden. CannonBill sprak veel kleine ondernemers aan terwijl we met CannonWorks ook middelgrote en grote onderhoud- en afbouwbedrijven aan willen spreken. 

CannonWorks is sinds 2018 de uiteindelijk naam van onze applicatie geworden en staat voor een ver doorontwikkeld platform waarbij vraag en aanbod bij elkaar komt. CannonWorks is toepasbaar voor een brede groep bedrijven vanaf de zelfstandige ondernemer, het MKB-bedrijf en ook grote vastgoedonderhoudsbedrijven. Daarnaast bedienen we afbouwbedrijven zoals stukadoors en de plafond-en wandmontage.

Probeer het gewoon en kijk of het wat voor je bedrijf is

De moeilijkheid is dat grotere bedrijven veel wensen en vragen hebben, echter wij hebben de software zo slim gemaakt dat CannonWorks geen verdere uitleg behoeft. Het is eenvoudig online te activeren en je kan allerlei functies uitproberen door ze aan- en uit te zetten. Zo kan een ieder voor zichzelf zijn/haar bedrijf makkelijk inrichten en zelf ervaren of het bij je past.

Veel succes met het proberen van CannonWorks! Ik hoop dat je veel tijd gaat besparen en een beter rendement uit je bedrijf gaat halen.

 

Arjen Klok

CEOimage.png

© 2023 CannonWorks - Alle rechten voorbehouden