De offerte op correcte wijze opvolgen

Je hebt een offerte gestuurd, maar dan

… gewoon maar wachten dan totdat de klant reageert? Voor niets gaat de zon op! Je hebt al een warm contact, je kent de klant namelijk al. Achter de offerte aan bellen of e-mailen is gewoon interesse tonen. Als je gewoon je klant vraagt naar de voorgang voor hetgeen je een offerte hebt gestuurd, ervaart de klant het als niet meer dan normaal dat jij geïnteresseerd bent om het project te mogen aannemen.

Ben je niet zo’n beller of wil je de klant niet tot last zijn? Je kan namelijk prima een e-mail sturen. Een email met een vriendelijke boodschap om geïnteresseerd te vragen hoe het met de keuze staat, zoiets als;

------

Hallo Jan, alles goed?

Ik ben nieuwsgierig naar het project waar je me laatst naar vroeg om een offerte voor te maken.

Ik zou graag willen weten of mijn offerte aan je verwachtingen voldoet. Mocht je er vragen over hebben laat het me gerust weten.

Laat het me maar even weten, ik zou erg graag deze klus voor je gaan doen….

Ik zie je reactie graag tegemoet.

P.S. Ik heb een knop onderaan de pagina toegevoegd waarmee je direct kan reageren.

-----

Als je een dergelijke mail stuurt zal geen enkele (potentiële) klant het ervaren als opdringerig. Je geeft de klant opnieuw een moment om over jouw offerte na te denken en geef je hem de trigger om jouw offerte nog eens op te zoeken en te bekijken, de kans is tevens groter dat je er een vraag over krijgt of dat hij misschien wordt getriggerd om op de knop voor de order te klikken.

Desalniettemin komt het erop neer dat als je niets doet de klant je snel vergeet, en iemand anders die wel een contactmoment heeft gehad er met de opdracht er vandoor gaat.

CannonWorks biedt jou de mogelijkheid om automatisch offerte-herinneringen aan te zetten. Je kan heel eenvoudig de vriendelijke e-mailberichten instellen om automatisch deze e-mails te versturen. Door er een persoonlijke touch aan toe te voegen, ervaart jouw klant het als een persoonlijk gestuurd bericht.

© 2023 CannonWorks - Alle rechten voorbehouden